Motorstroom, motor accu's voor alle motoren

Betalen - Retouren

Wat als de motoraccu toch niet past en ik deze terug wil sturen?

U kunt de motoraccu binnen de volgens de wet geldende periode van 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen aan ons terugsturen, mits de motoraccu NIET gezuurd is. Helaas mogen gezuurde accu's NIET retourgestuurd worden. Gezuurde accu's mogen niet met de post verstuurd worden, dit is wettelijk vastgelegd. Dus is het erg belangrijk eerst de oude accu te vergelijken met de nieuwe, alvorens u het bijgeleverde zuur toevoegt en daarmee de batterij in gebruik neemt. (zie ook de vraag : Hoe werkt het zuren van de accu?) 

Mocht de motoraccu niet passen, neem dan contact met ons op via info@motorstroom.nl. U ontvangt desgewenst van ons de instructies voor het GRATIS terugsturen.

Indien u een motoraccu wilt retourneren kunt u dat aangeven door een mail te sturen naar info@motorstroom.nl of door het herroepings formulier te downloaden in te vullen en naar ons te mailen.

Retour adres: 

Motorstroom retouren
Schotse Hooglanderstraat 27
5165 AC WASPIK


Op welke manieren kan ik betalen?

Op motorstroom.nl kunt u betalen op de volgende manieren:

 iDeal

bankoverschrijvingBankoverschrijving 

IBAN NR: NL42 RABO 0303 0722 10
BIC: RABONL2U

paypal Paypal

 

Hoe werkt het zuren van de accu?

A: Begrijpelijke vraag accuzuur is een bijzonder goedje inderdaad. Maar met onze zuurpakketten kun je de motor accu zelf veilig vullen, we hebben een stukje uit de gebruiksaanwijzing voor je op deze pagina gezet zodat je dit op je gemak kunt nalezen:

Conventioneleaccu's:

Deze dienen gevuld te worden met accuzuur. Belangrijk is dat de ontluchtingsnippel vrij is. Voor het vullen verwijder je de doppen en plaats je de vulbuisjes in de gaten van de motoraccu's daarna vul je de individuele cellen met het zuur uit het bijgeleverde zuurpakket. Plaats het zuurpakket gewoon omgekeerd op de motoraccu en duw stevig dit naar beneden, hierdoor worden de aluminium seals verbroken en stroom het zuur in de cellen. Verwijder of kantel het zuurpakket niet voordat het pakket volledig is leeg gelopen. Laat de accu na het vullen minimaal 30 minuten geopend  staan, sluit hierna de accu af door de doppen aan te draaien. Nu kan de accu worden ingebouwd.  Denk aan de onluchtingsnippel en sluit deze aan op de onluchtingsslang. Let op bij het aanlsuiten altijd eerst de + pool. Wij adviseren om regelmatig het zuurniveau te controleren, Mocht de inhoud van de accucellen te laag zijn, dan kunnen deze bijgevuld worden met gedemineraliseerd  water, dat  kun je gewoon bij de drogist kopen.

 Onderhoudsvrije motorbatterijen: 

Ook deze motoraccu's worden geleverd met bijbehorend zuurpakket. Verwijder eerst de strip die de motoraccu afsluit. Verwijder nu de zwarte strip die het op zuurpakket zitten, maar hou de aluminum seals intact!   Plaats het zuurpakket gewoon omgekeerd in de accu en duw stevig naar beneden, hierdoor worden de aluminium seals verbroken en stroom het zuur in de cellen. Verwijder of kantel het zuurpakket niet alvorens het volledig leeg gelopen is. Laat een accu na het vullen minimaal 30 minuten geopend staan en monteer daarna de zwarte afdekstrip stevg op de motor accu voor een hermetische  sluiting. Deze strip mag hierna niet meer worden geopend. Nu kan de motor accu worden ingebouwd.  Let op bij het aanlsuiten altijd eerst de + pool.

 

Moet ik mijn motoraccu nog laden, nadat deze gevuld (gezuurd) is?

Nee, dat is niet nodig, maar laat de motor accu wel even rusten na het vullen. De aanvangslading is ca 70%.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben kunt u ons bereiken via E: info@motorstroom.nl of T:  +31416700232