Motoraccu voor jouw BMW motor!

BMW Motorrad is de officiële merknaam voor de motoren van BMW, deze worden gebouwd sinds 1923. De eerste BMW motoren werden getoond op de motorshow in Berlijn. De allereerste BMW motor was de R 32, de ontwikkelaar hiervan is Max Friz. De BMW R 32 is een van de bekendste boxermotors geworden op de markt. BMW was toen al een innovatief bedrijf, daar is niets aan veranderd. BMW Motorad kijkt graag naar de toekomst en ontwikkeld een motor waarbij een helm dragen niet meer nodig is. Er worden vele technologieën ontwikkeld zodat een motor niet meer om kan vallen en een motorrijder 'altijd' veilig is. Het is spannend wat de elektrische toekomst brengt, ook voor ons assortiment motoraccu's.

Op zoek naar een BMW motoraccu?

BMW heeft vele soorten motoren, dit zorgt voor een uitgebreid assortiment aan BMW accu's. Een van de bekendste BMW accu's is de Exide G19 Gel, dit is de juiste accu voor zo'n 50 BMW motoren. Het voordeel van deze accu is dat deze tot 90 graden kantelbaar is, doordat deze VRLA geseald is. Exide is één van de merken uit ons assortiment, naast Fulbat en Yuasa. Dit zijn de merken die er toe doen op het gebied van motoraccu's. Deze accu's worden ook gebruikt door BMW in bijvoorbeeld de World Superbikes. Dit geeft aan dat deze accu's zeer betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben. 

Een greep uit onze collectie motoraccu's!

Welke typen motoraccu's zijn er?

Ten eerste heb je een conventionele Motoraccu, dit zijn de goedkoopste accu's die onderhoud vereisen. Mocht er veel gedemineraliseerd water verdampt zijn moet deze worden aangevuld. Let erop dat dit de enige accu is die je open mag maken. Vul deze enkel bij met gedemineraliseerd water! Hierop volgen de onderhoudsvrije (AGM) motor accu's, deze komt kant-en-klaar aan zodat je deze direct kan monteren. De volgende stap is een gel motorfiets accu, deze is door de geleiachtige substantie nog veiliger en kan het beter tegen ontladingen. Tot slot hebben wij de Lithium-ion motoraccu nog in ons assortiment, deze lichte accu laad snel op, heeft een lange gebruiksduur en een grote vermogensdichtheid.

Vind jouw BMW motoraccu via onze accu zoekmachine!

In onderstaande zoekmachine kan je jouw motortype en bouwjaar kiezen en daarmee de geschikte motoraccu voor jouw BMW vinden. Selecteer eerst jouw merk motor, daarna het model en bouwjaar. Heb jij een custom build/ zelfgebouwde motor? Bekijk dan goed welke accu past qua afmetingen, dit staat vermeld bij elk product. Twijfel je of heb je andere vragen over het vinden van de juiste accu voor jouw motor? Wij staan voor jou klaar voor advies, zodat jij uiteindelijk uitkomt bij de perfecte motor accu. 


  • Merk
  • Model
  • Jaar
 

Druppellader voor jouw BMW motoraccu nodig?

Wanneer jouw BMW motor niet gebruikt wordt zal jouw accu langzaam leeg lopen. Het is aan te raden om jouw motoraccu altijd aan een druppellader te leggen wanneer je niet aan het rijden bent. Deze intelligente acculader zorgt ervoor dat jouw accu op de juiste spanning blijft gedurende inactiviteit. Zo kan je na de winter zonder enige problemen weer direct op pad. Wanneer je een lithium-ion motorfiets accu hebt, is het van belang om een druppellader te kopen die lithium-ion accu's motoraccu's kan opladen. Deze lithium-ion druppelladers doen het bovendien ook voor alle druppelladers. Niet lithium druppelladers zijn geschikt voor conventionele, onderhoudsvrije en gel motoraccu's.