• Merk
  • Model
  • Jaar
We konden geen producten vinden binnen deze selectie

Onderhoudsvrij

Wat is een onderhoudsvrije AGM motoraccu?

Onderhoudsvrije motoraccu's. AGM accu's behoeven voor goed functioneren enige overdruk en zijn daarom gesloten. Een zelfsluitend veiligheidsventiel opent zich als de druk oploopt door overlading (0.18 bar) en sluit zich zodra het evenwicht is hersteld (<0.15 bar). Het gas dat dan vrijkomt zal voornamelijk bestaan uit zuurstof, maar bevat ook wat waterstof. Dit verlies kan door constructie van de motoraccu niet meer worden bijgevuld en betekent dus een verkorting van de levensduur. Het is dus belangrijk om AGM motoraccu's absoluut niet te overladen!


De belangrijkste voordelen van een AGM motoraccu zijn:

  • Minimale gasvorming die bij normaal gebruik onder de concentratie blijft, wat het mengsel van waterstof en zuurstof (knalgas) explosief maakt (4%).
  • Bescherming van de accuplaten tegen vibratie en schokken.
  • Er komt geen accuzuur vrij bij beschadiging of omvallen.
  • Montage in gekantelde toestand tot 45 graden mogelijk.

AGM motoraccu kopen?

Met behulp van de zoekmachine kun je jouw motortype en bouwjaar kiezen en daarmee de geschikte motoraccu voor jouw motor vinden. Twijfel je of heb je andere vragen over de juiste accu voor jouw motor? Wij adviseren je natuurlijk graag, zodat jij uiteindelijk uitkomt bij de perfecte motoraccu.

Onze Gel motoraccu's

Een gel motoraccu gebruikt accuzuur dat tussen vloeibaar en vast zit, de gelei achtige substantie is erg goed bestand tegen extreme omstandigheden. Het dikkere accuzuur zorgt ervoor dat de accu nog minder gevoelig is voor lekken. Alle onderhoudsvrije, gel en lithium-ion accu's zijn geseald, waardoor ze al niet gevoelig zijn voor lekkages. Dit type accu is dus veilig, betrouwbaar en heeft een goede prijs voor de kwaliteit die je krijgt.