Onderhoudsvrije accu's

Onderhoudsvrije accu'sOnderhoudsvrije accu's
Onderhoudsvrije accu's

Wat is een onderhoudsvrije accu?

De onderhoudsvrije motoraccu is de opvolger van de conventionele accu. In tegenstelling tot die traditionele accu hoeft dit type motoraccu niet bijgevuld te worden. Onder onderhoudsvrije accu’s zien we AGM (Absorbed Glass Matt) accu’s en SLA (Sealed lead Acid) accu’s.

In de onderhoudsvrije AGM accu zit het accuzuur voornamelijk geabsorbeerd in de glasmatten in de accu. Hierdoor is er weinig accuzuur dat vrij in de accu zit, daardoor is de kans dat de accu kan lekken nog kleiner. De SLA variant bestaat vaak uit gel. Het accuzuur is dus niet geheel vloeibaar. Hierdoor is de kans dat de accu gaat lekken kleiner en is het mogelijk om de accu grootte te verkleinen.

Een greep uit onze collectie Onderhoudsvrije Motoraccu's!

De functie van een onderhoudsvrije motoraccu

Een motoraccu onderscheidt zich ten opzichte van de meeste andere typen accu’s. De motoraccu wordt namelijk door de dynamo bijgeladen tijdens het rijden. Zo kan deze gedurende de rit de verlichting van energie voorzien. Daarnaast hoeft deze, wanneer je genoeg rijdt, zelden worden bijgeladen. Een accu van een elektrische fiets of auto werkt anders, deze loopt namelijk leeg tijdens het rijden omdat er geen dynamo is die de accu oplaadt. Voor beide gevallen geldt dat er niet genoeg kracht ontstaat om de accu bij te laden.

Dit type accu is geseald in de fabriek, het grote voordeel hiervan is dat deze lekvrij is en gemonteerd kan worden tot een hellingshoek van wel 90 graden. De accu functioneert goed door overdruk binnen de accu, wanneer dit te veel wordt komt dit vrij. Dit gas kan niet worden bijgevuld. Dit zorgt ervoor dat een accu een bepaalde levensduur heeft.

De motoraccu’s van Motorstroom

Motorstroom heeft allerlei soorten motoraccu’s op voorraad. De onderhoudsvrije accu’s zijn erg populair onder de motorrijders. Ze zijn erg sterk en prijsvriendelijk. Dit type accu is in verhouding tot een lithium-ion accu wat zwaarder, maar voor de meeste motorrijders speelt dit geringe verschil geen rol.

Met de zoekmachine van Motorstroom kun je eenvoudig een accu vinden die bij jouw motor en persoonlijke wensen past. Deze accu zoeker koppelt alle motoren aan geschikte accu’s. Zoek je toch een andere accu of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Op zoek naar de juiste accu voor jouw motor? Vind deze met behulp van onze zoekmachine!

  • Merk
  • Model
  • Jaar

Meer informatie over merk motor, soort accu & merk accu!